Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у середу після даних про зниження запасів у США, а також оскільки ОПЕК, схоже, виконує угоду про скорочення видобутку, незважаючи на тиск з боку США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становила $ 65,45 (+ 0,37%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $ 55,81 (+ 0,56%).

Запаси нафти у США знизилися минулого тижня, показали опубліковані у вівторок дані Американського інституту нафти (API).

За даними API, запаси нафти впали на 4,2 мільйона барелів до 444,3 мільйона за тиждень, що завершився 22 лютого, тоді як аналітики припускали, що вони зростуть на 2,8 мільйона барелів.

Управління енергетичної інформації (EIA) опублікує офіційні дані про запаси в середу.

Підтримку нафтовому ринку в цьому році в цілому надали обмеження видобутку з боку ОПЕК, яка разом з іншими експортерами, включаючи РФ, минулого року домовилася скоротити видобуток на 1,2 мільйона барелів на добу, щоб стимулювати зростання цін.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 25,79-29,99 гривні за літр

Учасники пакту ОПЕК + продовжать скорочувати видобуток нафти і закликатимуть до більш суворого дотримання умов угоди незважаючи на критику Трампа, сказало Рейтер джерело в ОПЕК.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 65,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,81 долара за барель, що на 45 центів вище рівня закриття торгів ($ 65,36).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-