Держспоживслужба назвала сферу, де виявила найбільше порушень при ціноутворенні

Держспоживслужба назвала сферу, де виявила найбільше порушень при ціноутворенні

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів запобігла завищенню цін та тарифів у 2018 році на суму 87 млн грн. 

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.

“Під час проведення 379 контрольно-наглядових заходів порушення вимог чинного законодавства встановлено у кожного другого суб’єкта господарювання. Найбільше порушень було встановлено на ринку житлового-комунальних послуг. За результатами участі у заходах державного нагляду (контролю) за залученням правоохоронних органів (у тому числі органів прокуратури), встановлено завищення цін або тарифів на суму 87 млн гривень”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході здійснення контрольно-наглядових заходів, Держспоживслужба попередила обрахування споживачів на загальну суму 48,9 млн грн.

Крім того, за результатами проведеної роботи, спеціалісти Держспоживслужби попередили необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій за житлово-комунальні послуги на загальну суму 11,8 млн грн.

Читайте також: Держспоживслужба торік близько 6 тисяч раз обмежувала продаж товарів

За результатами проведених перевірок прийнято 116 рішень про застосування до суб’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 1,8 млн грн; складено 153 приписи щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування державних регульованих цін/тарифів та приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

Відповідно до прийнятих приписів та рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій зобов’язано повернути кошти споживачам на загальну суму 11,0 млн грн.

95 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафів на загальну суму 34,3 тис. грн.

Протягом 2018 року Держспоживслужба проводила виключно позапланові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін і тарифів, зважаючи на дію мораторію щодо планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері ціноутворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-