Агропідприємства Держрезерву торік отримали понад 455 мільйонів чистого доходу

Агропідприємства Держрезерву торік отримали понад 455 мільйонів чистого доходу

Укрінформ
За минулий рік аграрні підприємства Державного агентства резерву України отримали 455,4 млн грн чистого доходу.

Про це повідомляє прес-служба Держрезерву.

«За підсумками роботи підприємств аграрного напрямку Держрезерву у 2018 році чистий дохід від їх господарської діяльності склав 455,4 млн грн. Такий показник майже на 10% перевищив обсяги чистого доходу, отриманого у 2017 році», - йдеться в повідомленні.

Лідерами за обсягами надходжень є Куліндорівський КХП (місто Одеса) з чистим доходом у розмірі 172,5 млн грн, Чортківський КХП (Тернопільська область) з показником у понад 108 млн грн та Охтирський КХП (Сумська область) з результатом 62 млн грн.

В структурі доходів підприємств Держрезерву найбільше надходжень забезпечують послуги зі зберігання зернових. Окрім того у деяких підприємств є й власні виробничі потужності, що забезпечують переробку зернових та подальшу реалізацію продукції, у тому числі й на експорт.

Левову частку надходжень від надання послуг на комерційній основі підприємства вкладали у модернізацію.

Загальний обсяг надходжень всіх підприємств та організацій системи Держрезерву перевищив 570 млн грн, з яких у модернізацію було вкладено понад 90 млн грн.

Читайте також: Гройсман: Стратегічне завдання – поступова відмова від імпорту газу

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2018 року Держрезерв оголосив про закупівлі матеріальних цінностей для поповнення та освіження запасів на загальну суму майже 482,2 млн грн. Окрім того, за словами голови відомства Вадима Мосійчука, ще на понад 121 млн грн було оголошено тендери на закупівлю зерна 2 і 3 класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-