Нафта подешевшала після коментарів Трампа про зростання цін

Нафта подешевшала після коментарів Трампа про зростання цін

Укрінформ
Нафта продовжила зниження у вівторок після падіння більш ніж на 3 відсотки на попередній сесії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Іnvesting.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становила $64,81 (-0,15%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $55,26 (-0,38%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $64,91 і $55,48 відповідно.

"Нафтові ціни піднімаються надто високо. ОПЕК, будь ласка, розслабся і не перестарайся. Світ не витримає зростання цін, він вразливий", - написав американський президент у Twitter.

Аналітики сказали, що США, найбільший споживач нафти, прагнуть стримати ралі цін, спровоковане скороченням видобутку провідними експортерами. З 8 по 22 лютого Brent подорожчала на 8,1 відсотка.

Аналітики також зазначили, що, хоча Трамп і намагається знизити ціни, санкції Сполучених Штатів проти Ірану й Венесуели сприяли нещодавньому зростанню. Але коли Вашингтон відновив у листопаді санкції проти експорту іранської нафти, він надав восьми найбільшим клієнтам Ісламської Республіки послаблення режиму санкції на 180 днів, до травня 2019 року.

«Різке падіння цін на нафту, ймовірно, пов'язане з ...можливою відмовою США від санкцій щодо експорту іранської нафти (у травні), - сказав Бенджамін Лу, аналітик з питань сировинних товарів сінгапурської брокерської компанії Phillip Futures. - У результаті зусилля групи ОПЕК+ щодо відновлення балансу на нафтових ринках у 2019 році будуть знецінені», - додав Лу. Він також зазначив, що ціни на нафту залишаються під тиском через зростання виробництва в США і слабші перспективи зростання світової економіки.

Читайте також: В Укрнафті розглянуть шляхи ліквідації податкового боргу компанії

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 64,79 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,93 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($64,91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-