Укргазвидобування відновило роботу 2 свердловин

Укргазвидобування відновило роботу 2 свердловин

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" відновило роботу двох свердловин шляхом використання технології забурювання бічних стовбурів.

Про це пише прес-служба УГВ.

"За умов стримування розвитку ресурсної бази АТ «Укргазвидобування» шукає шляхи збільшення видобутку природного газу на наявних родовищах. Так, було розпочато проект щодо забурювання бічних стовбурів (ЗБС) на свердловинах з бездіючого фонду, які не могли бути повернутими до діючого фонду іншими методами", - йдеться у повідомленні.

Технологія забурювання бічних стовбурів дозволяє взяти в розробку раніше незадіяні ділянки пласта, а також важковидобувні запаси нафти й газу, видобуток яких раніше був неможливим.

На сьогодні вже завершено операції з забурювання бічних стовбурів на двох свердловинах Чутівського та Машівського родовищ. Середній добовий дебіт повернених свердловин становить близько 70 тис. кубометрів блакитного палива на добу. Після операцій з ЗБС планують проведення операцій з інтенсифікації видобутку, які дозволять додатково збільшити дебіт цих свердловин.

Читайте також: Укргазвидобування сплатило до місцевих бюджетів у січні 124 мільйони ренти

Операції з ЗБС на замовлення Укргазвидобування виконує ТОВ «Сервіс Ойл», дочірнє підприємство РУП «ПО «Белоруснефть», яке має досвід у застосуванні зазначеної технології.

Загалом у рамках контракту планують виконання операцій із ЗБС на 6 свердловинах до кінця травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-