Тести на Криворізькій ТЕС:  Україна стала ближче до енергосистеми Європи

Тести на Криворізькій ТЕС: Україна стала ближче до енергосистеми Європи

Фото
Укрінформ
Криворізька ТЕС стала першою електростанцією від ДТЕК, яка долучилась до програми тестування блоків щодо регулювання частоти та збудження для дослідження можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E.

Про це повідомляє прес-служба ДП НЕК "Укренерго".

"Продовжуємо рухатись дорожньою картою інтеграції до ENTSO-E. Впродовж 18-21 лютого відбулося тестування блоку Криворізької ТЕС. Випробування проводились рамках програми тестування блоків щодо регулювання частоти та збудження для дослідження можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E", - йдеться у повідомленні.

Криворізька ТЕС стала першою електростанцією від ДТЕК, яка долучилась до програми тестування відповідно до укладеного у листопаді Меморандуму про співпрацю в напрямі інтеграції між ключовими учасниками енергетичного ринку України.

Випробування проводились на 3-му енергоблоці Криворізької ТЕС за погодженою методикою і включали перевірку систем автоматичного регулювання частоти та збудження.

"Методика досліджень розроблена відповідно до вимог проектної групи ENTSO-E Україна/Молдова фахівцями турецької компанії EPRA - нашими консультантами з технічних питань", - розповіли в Укренерго.

Дослідження динамічної та статичної стійкості енергосистеми в різних ситуаціях на основі спільної математичної моделі є складовою частиною Угоди при приєднання до ENTSO-E. Таке дослідження проводиться на основі математичної моделі, для побудови якої необхідні, зокрема, й дані, отримані при тестуванні енергоблоків.

Читайте також: Суд не став розглядати заяву Холодницького стосовно справи Мартиненка

Як повідомлялося, у червні 2017 року Укренерго підписало Угоду про умови майбутнього об'єднання енергосистем України та Молдови з енергосистемою континентальної Європи. Приєднання Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України в мережі ENTSO-E передбачено в рамках єдиного блоку регулювання з енергосистемою Молдови. Тестування блоків ТЕС і ТЕЦ передбачене дорожньою картою Угоди.

Фото: Укренерго, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-