Держспоживслужба торік близько 6 тисяч раз обмежувала продаж товарів

Держспоживслужба торік близько 6 тисяч раз обмежувала продаж товарів

Укрінформ
Впродовж 2018 року спеціалісти Держспоживслужби провели понад 2,6 тис. перевірок характеристик продукції та вжили 5,88 тис. обмежувальних (корегувальних) заходів. 

Про це за підсумками минулого року повідомив директор Департаменту захисту споживачів Держспоживслужби Олексій Квасніцький, інформує прес-служба відомства.

"Із вжитих Службою заходів щодо продукції , що не відповідає встановленим вимогам, прийнято: 5502 рішення про обмеження надання продукції на ринку; 356 рішень про заборону надання продукції на ринку; 24 рішення про вилучення продукції з обігу", - підкреслив Квасніцький.

Він також зауважив, що впродовж минулого року було застосовано господарських штрафних санкцій на суму понад 17 млн грн, з яких до державного бюджету стягнуто 9 млн грн.

Читайте також: Україна торік відкрила 85 нових ринків збуту продукції - Держспоживслужба

Впродовж 2018 року до Держспоживслужби надійшло 15 повідомлень від органів Державної фіскальної служби про припинення митного оформлення продукції (мийних засобів та іграшок).

"За результатами проведених заходів були прийняті рішення про заборону введення такої продукції в обіг на територію України через невідповідність встановленим вимогам в частині відсутності знака відповідності", - акцентував директор Департаменту захисту споживачів..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-