Україна торік відкрила 85 нових ринків збуту продукції - Держспоживслужба

Україна торік відкрила 85 нових ринків збуту продукції - Держспоживслужба

Укрінформ
У 2018 році Україна суттєво розширила ринки збуту для української продукції тваринного та рослинного походження.

На цьому наголосив голова Держспоживслужби Володимир Лапа під час публічного звіту за результатами роботи у 2018 році, інформує прес-служба відомства.

"За десять останніх років Україні вдалось досягнути прориву в експорті продукції тваринництва за певними товарними позиціями", - наголосив Голова Держспоживслужби. Минулого року, за його словами, відбулося розширення географії експорту української продукції та було збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження.

Так, за словами Володимира Лапи, у 2018 році в цілому було відкрито 85 нових ринків за різними видами продукції – м’ясо птиці та продукти з нього тепер постачаються до Албанії, Республіки Гана, Гонконгу, Королівства Марокко. До Республіки Македонія ідуть молочна продукція та комбікорми, до ОАЕ - живі вівці та кози, до Туніської Республіки - м'ясо птиці, до Туреччини - м’ясо великої рогатої худоби, до Чорногорії - яйця та яєчні продукти тощо.

Крім того, завдяки процесу наближення законодавства та стандартів до найкращих практик ЄС, 306 українських підприємств мають право експорту до країн Європейського Союзу, в тому числі 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції).

Читайте також: Фонд гарантування у березні продаватиме черговий пул активів

За минулий рік також було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт та 24 сертифікати на імпорт тварин і продуктів тваринного походження - всього 44 форми міжнародних сертифікатів для імпорту/експорту підконтрольної продукції. "Це дало змогу нівелювати економічний вплив від втрати ринку РФ та сприяло підвищенню рівня України як надійного торговельного партнера", - наголосили у Держспоживслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-