Рахункова палата отримає доступ до реєстрів бізнесу та нерухомості

Рахункова палата отримає доступ до реєстрів бізнесу та нерухомості

Укрінформ
Співробітники Рахункової палати отримають доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань.

Відповідний договір було підписано між Рахунковою палатою та ДП “Національні інформаційні системи”, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Державне підприємство «Національні інформаційні системи» та Рахункова палата підписали Договір про надання ідентифікаторів доступу до Єдиних та Державних реєстрів. Документ передбачає підключення співробітників палати до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань”, - ідеться в повідомленні.

Міністр юстиції Павло Петренко підкреслив, що реєстри, доступ до яких отримають співробітники Рахункової палати, дають можливість отримувати в режимі онлайн як інформацію про нерухоме майно в Україні, так і дані про всі зареєстровані в Україні господарські суб’єкти, включаючи інформацію про їхніх реальних і номінальних власників.

“Міністерство юстиції готове до подальшого поглиблення співпраці з Рахунковою палатою в сфері обміну інформацією для того, щоб кожна копійка державного бюджету витрачалася максимально ефективно”, - заявив міністр.

Читайте також: Гройсман доручив Мінрегіону доповнити перелік послуг, що надаються ЦНАПами

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан у свою чергу зауважив, що для оптимізації процесу проведення аудитів Рахункова палата поступово розширює перелік баз даних та державних реєстрів, до яких співробітникам палати надають доступ.

“Завдяки підписанню цього договору з Міністерством юстиції наші аудитори отримають безпосередній доступ до баз даних, зможуть оперативно перевірити достовірність даних, наданих об’єктами контролю. Це дозволить скоротити час проведення аудитів, сприятиме підвищенню їх якості і більш об'єктивним висновкам”, - зазначив Пацкан.

Договір підписали Генеральний директор державного підприємства «Національні інформаційні системи» Станіслав Лур’є та Секретар Рахункової палати Вадим Ходаковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-