Частка безготівкових операцій минулого року зросла до 45% - НБУ

Частка безготівкових операцій минулого року зросла до 45% - НБУ

Укрінформ
Частка обсягу безготівкових операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за підсумками 2018 року досягла 45%.

Про це в рамках "Інфодня. Ринок платежів України в 2018 році" сказала заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доля безготівкових операцій у 2018 році зросла і складає на 1 січня 2019 року 45%", - сказала Василєва.

Вона також зазначила, що кількість безготівкових операцій за цей період зросла майже на 33,0% та становила 3,1 млрд шт, а обсяг – на 55,4% та досяг 1 297 млрд грн у порівнянні з 2017 роком.

Читайте також: Фонд гарантування у березні продаватиме черговий пул активів

Відповідно до розподілу безготівкових операцій із використанням платіжних карток, то за підсумками 2018 року найбільша кількість таких операцій припадала на розрахунки в торговельній мережі близько 51%. Разом з тим за обсягами безготівкових операцій спостерігалось значне зростання операцій Р2Р переказів, тобто з картки на картку, їх частка від загального обсягу безготівкових операцій складає 35,8%.

Як відомо, за результатами 2017 року частка обсягу безготівкових операцій із використанням платіжних карток, емітованих українськими банками складала 39,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-