Ціна нафти стабільна на тлі нового рекорду видобутку в США

Ціна нафти стабільна на тлі нового рекорду видобутку в США

Укрінформ
Ф'ючерси на нафту торгувалися без різких коливань в п'ятницю після виходу даних, які підтвердили зростання видобутку в США до рекордних 12 мільйонів барелів на добу.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent становила $67,08 (+0,01%). Барель квітневої нафти WTI торгувався за $57,00 (+0,07%).

З початку тижня вартість північноморської нафти підвищилася на 1%, північноамериканської - на 2,3%.

Видобуток нафти в США минулого тижня вперше досяг 12 мільйонів барелів на добу, повідомило Управління енергетичної інформації у четвер (EIA).

З початку 2018 року видобуток в США збільшився майже на 2,5 мільйона барелів на добу, а з 2013 року - на 5 мільйонів барелів на добу.

Запаси нафти в США зросли за тиждень, який завершився 15 лютого, на 3,67 мільйона барелів до 454,5 мільйона барелів, повідомило EIA.

Аналітики повідомляють, що видобуток у США продовжуватиме зростати, а нафтові компанії збільшать експорт, щоб розпродати надлишок запасів.

Разом з тим, за оцінками компанії Oil Movements, яка відстежує переміщення танкерів, поставки нафти ОПЕК за чотири тижні по 9 березня зменшаться на 260 тис. барелів на добу - до 24,8 млн барелів на добу.

Читайте також: "Тарифна" комісія перевірить 20 облгазів через зайві суми у платіжках

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 67,14 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 66,99 долара за барель, що на 8 центів нижче рівня закриття торгів ($67,07).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-