У січні ДФС видала майже 10 тисяч сертифікатів з перевезення товарів до ЄС

У січні ДФС видала майже 10 тисяч сертифікатів з перевезення товарів до ЄС

Укрінформ
Упродовж січня 2019 року митницями ДФС видано 9, 7 тисяч сертифікатів з перевезення товару EUR.1, які спрощують потрапляння товарів на європейський ринок.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

“Для отримання преференційного доступу на ринок ЄС у рамках зони вільної торгівлі між Україною та ЄС необхідно підтвердити походження товару з України та отримати сертифікат із перевезення товарів форми EUR.1”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за січень 2019 року митницями ДФС видано 9 707 сертифікатів з перевезення товару EUR.1 Загалом протягом 2016 - 2018 років митницями ДФС видано 219 тис. сертифікатів з перевезення товару EUR.1 до країн ЄС”.

Як нагадують у відомстві, з 1 січня 2016 року митними органами ДФС видається сертифікат форми EUR.1 безоплатно на кожну партію товару при експорті товарів з України до країн ЄС. Сертифікат EUR.1 дозволяє товарам українського походження після їхнього ввезення на територію ЄС користуватися умовами преференційної торгівлі - до них застосовуються пільги зі сплати мита.

З метою підтримки експорту українських товарів та інформаційної підтримки суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності на офіційному сайті ДФС розміщено інтерактивну карту України з місцями видачі сертифікатів з перевезення товару EUR.1 та опубліковано перелік підрозділів митниць ДФС з адресами їх розміщення, які уповноважені видавати сертифікати.

"При цьому існують випадки, коли наявність сертифіката форми EUR.1 для отримання преференційного доступу на ринок ЄС не вимагається, а саме: експортер має статус уповноваженого (схваленого); загальна фактурна вартість партії товарів не перевищує 6 тис. євро - у цьому випадку експортер самостійно декларує походження товарів з України в декларації інвойсі; в країнах ЄС товари оподатковуються за нульовою ставкою ввізного мита (за винятком положень Правил походження щодо кумуляції та квот), - додають у ДФС.

Читайте також: Загальний прибуток держбанків торік становив 13,5 мільярда - Мінфін

Отже, для спрощення та прискорення митного оформлення товарів, що експортуються з України до країн ЄС, в Україні запроваджено європейську модель «уповноваженого» експортера, який має змогу без оформлення сертифіката з перевезень товару EUR.1 самостійно декларувати преференційне походження товарів на комерційних документах.

Станом на 1 лютого 2019 року статус уповноваженого експортера отримало 231 підприємство, яке експортує на спрощених умовах свою продукцію до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-