Банки мають бути зручними для маломобільних груп населення - НБУ

Банки мають бути зручними для маломобільних груп населення - НБУ

Інфографіка
Укрінформ
Положення про ліцензування №149 передбачає, що до кінця 2021 року банки мають зробити приміщення, де обслуговують клієнтів, доступними для маломобільних груп населення.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Національний банк продовжує працювати над підвищенням інклюзивності відділень банків. З введенням в дію нового Положення про ліцензування, усі банки повинні зробити приміщення, де вони обслуговують клієнтів, доступними для маломобільних груп населення. Впродовж 2019 року - мінімум 50% усіх приміщень у Києві та містах з населенням понад 300 тис. та мінімум 30% усіх приміщень, розташованих в інших населених пунктах. Впродовж 2020 року - всі приміщення у Києві та містах з населенням понад 300 тис. Впродовж 2021 - всі приміщення, розташовані в усіх населених пунктах", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Національний банк наприкінці минулого року здійснив комплексний перегляд процесів ліцензування банків, затвердивши Положення №149.

Читайте також: НБУ у березні продаватиме на аукціоні золоті монети "25 років незалежності України"

Маломобільна група населення - це досить широка категорія громадян, яка включає: людей з інвалідністю, зокрема осіб з порушеннями опорно-рухового апарату та слабозрячих або незрячих, вагітних та пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-