Торгівля між Україною і Великою Британією торік зросла до $2,5 мільярда - МЕРТ

Торгівля між Україною і Великою Британією торік зросла до $2,5 мільярда - МЕРТ

Укрінформ
У минулому році двостороння торгівля між Україною і Великою Британією склала $2,5 млрд, що на 7,6% більше, ніж у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.

"Двостороння торгівля між Україною та Великою Британією у 2018 році склала аж $2,5 млрд, що на 7,6% більше, ніж у 2017-му", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до Експортної стратегії Україна і Велика Британія мають подальші великі перспективи динамічного розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин. Саме з цією метою перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зустрічався з торговим комісаром Великої Британії Джудіт Слейтер, де наголосив, що після виходу Великої Британії з ЄС слід зберегти високі показники в торгівлі.

За результатами 2018 року Велика Британія є 10-тим за обсягом торговим партнером України серед європейських країн. Обсяг торгівлі між країнами складає 3,21% від загального товарообігу з країнами Європи.

Читайте також: Кубів назвав умови подальшого зростання ВВП

У ході зустрічі перший віце-прем'єр-міністр підкреслив важливість розвитку співробітництва між країнами за всіма напрямками від торгівлі та інвестицій до промислової кооперації, участі у регіональних та загальноєвропейських ланцюгах створення доданої вартості.

Фото: МЕРТ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-