Експерти назвали умови для ефективної роботи м’ясного ринку в Україні

Експерти назвали умови для ефективної роботи м’ясного ринку в Україні

Фото
Укрінформ
Забезпечення ефективного функціонування м’ясного ринку в Україні неможливе без вдосконалення галузевого законодавства.

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова у Києві під час круглого столу “Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу”, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Наше завдання полягає у створенні розумного регулювання і ми готові рухатися цим шляхом. Необхідно забезпечити якісною продукцією внутрішній ринок, а також створити можливості для виходу на зовнішні ринки», - зауважила Ковальова.

Представник організатору заходу - керівник сектору “Сільське господарство” Офісу ефективного регулювання (BRDO) Андрій Заблоцький відзначив, що ринок тваринництва є дуже перспективним, але чинне законодавство не забезпечує дієвих механізмів вирішення його проблем. “Чверть законодавчих норм є неактуальними, а третина інструментів регулювання можуть провокувати високі корупційні ризики”, - відзначив Заблоцький.

Читайте також: Держпрограма здешевлення техніки стимулювала вітчизняне машинобудування - Мінагро

Зазначається, що у 2018 році 64,7% м’яса (1525,0 тис. тонн) вироблено сільськогосподарськими підприємствами, 35,3% (831,9 тис. тонн) – господарствами населення. Відповідно до балансу попиту і пропозицій м’яса і м’ясопродуктів у 2018 році виробництво м’яса на одну особу склало 52,2 кг, що зросло на 1,0% до попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-