Ринкова ціна банку

Ринкова ціна банку "Михайлівський" була у 37 разів меншою за балансову - ФГВФО

Укрінформ
На папері ціна активів ПАТ "Банк Михайлівський" становила 5 113,5 млн грн, а їхня ринкова вартість ледве перевищувала 138,6 млн грн, що в 37 разів менше за балансову.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб .

"Оціночна вартість активів ПАТ "Банк Михайлівський" виявилась майже у 37 разів меншою, ніж заявлена у його бухгалтерській звітності. Якщо «на папері» активи «коштували» понад 5 113,5 млн грн, їх ринкова вартість, як було встановлено після запровадження тимчасової адміністрації, ледве перевищувала 138,6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, напередодні запровадження тимчасової адміністрації було виведено заставне майно балансовою вартістю 2,6 млрд грн. Для цього кільком компаніям було видано беззаставні кредити на 1,2 млрд грн, якими ті погасили взяті раніше у цьому ж банку забезпечені кредити. Частину цих позик було погашено «цінними» паперами компаній-позичальниць, що мали ознаки фіктивності, – загалом на 870 млн грн.

Читайте також: На рахунках Фонду гарантування знаходиться 13,7 мільярда

Як відомо, рішення про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних було ухвалено НБУ 23 травня 2016 року; того ж дня у банку запровадили тимчасову адміністрацію. Станом на 1 лютого 2019 Фонд гарантування виплатив вкладникам 2 419,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-