Запорізька АЕС у березні відключить четвертий енергоблок для планового ремонту

Запорізька АЕС у березні відключить четвертий енергоблок для планового ремонту

Укрінформ
Запорізька АЕС планує 12 березня 2019 року вивести в плановий ремонт енергоблок №4, роботи триватимуть 110 діб. 

Про це повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Ремонтна кампанія 2019 року на Запорізькій АЕС розпочнеться відповідно до графіка планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків АЕС з виведення 12 березня в плановий середній ремонт енергоблока №4. Протягом ремонту на блоці планується перевантаження палива, передбачена заміна перевантажувальної машини на нову, виготовлення якої вже зараз ведеться в Чехії. Фахівцям електричного цеху належить виконати важливі роботи щодо модернізації електротехнічного устаткування", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цими та іншими заходами, а також регламентними роботами, які входять в розряд обов'язкових, цей ремонт буде тривалим і займе 110 діб.

Наступним наприкінці березня буде виведений в капітальний ремонт енергоблок №2.

"За планом він має продовжитися 160 діб. Такий тривалий термін передбачається у зв'язку з заміною конденсаторів. Це масштабний захід, який проводиться із залученням проектантів, підрядних організацій, а також структурних підрозділів станції. Вже зараз фахівці управління будівництва облаштовують монолітний бетонний майданчик для розташування устаткування", - розповіли у компанії.

Читайте також: Енергоатом та Турбоатом зробили ще один крок на шляху до імпортозаміщення

Також в рамках ремонтної кампанії поточного року заплановано виконати середній ремонт енергоблока №5, який розпочнеться у червні, та капітальні ремонти енергоблоків №1 та №3 у вересні та листопаді відповідно. Середній ремонт енергоблоку №6 заплановано розпочати наприкінці грудня 2019 року.

"Всі ремонти досить тривалі, тому що устаткування потребує заміни, модернізації, додаткової уваги, що вкрай важливо в процесі безпечного й надійного виробництва електроенергії. Також основним завданням на цей рік є модернізація відкритого розподільчого пристрою, розширення ліній електропередачі, щоб забезпечити можливість максимальної видачі електроенергії, яку здатні виробити енергоблоки ЗАЕС", - додали в Енергоатомі.

Як повідомлялося, на енергоблоках №3 і №4 ЗАЕС вже проведена заміна конденсатора турбіни. За підрахунками фахівців, протягом 3-4 років за рахунок додаткового виробництва електроенергії на цих енергоблоках вартість нового устаткування має повністю окупитися.

Як відомо, Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю 6 000 МВт. На ЗАЕС експлуатуються 6 енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий – в 1985 р., третій – в 1986 р., четвертий – в 1987 р., п'ятий – в 1989 р., шостий – у 1995 році.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-