Мінсоцполітики розкрило подробиці монетизації субсидій

Мінсоцполітики розкрило подробиці монетизації субсидій

Укрінформ
У березні субсидію можна буде отримати готівкою у відділеннях Ощадбанку, пред’явивши паспорт та ідентифікаційний код, пенсіонерам ці кошти видадуть разом із пенсією.

“Пенсіонери отримають допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року у березні разом із пенсією. Решта субсидіантів зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду”, - інформує Міністерство соціальної політики.

У відомстві звертають увагу, що поняття “обов’язковий платіж” скасовується. Громадяни, отримавши субсидію готівкою, повинні самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, можуть використати на свій розсуд.

Читайте також: Серед отримувачів субсидій – майже 80% пенсіонери

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця, наголошують у Мінсоцполітики.

Однак зазначається, якщо станом на травень 2019 року в домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр. не призначатимуть.

У Мінсоцполітики нагадали: щороку в травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому всім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати заяву і декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся по субсидію вперше у 2019 році.

Як відомо, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці мають отримати "живими коштами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-