Ціна нафти Brent знизилася через побоювання ослаблення попиту

Ціна нафти Brent знизилася через побоювання ослаблення попиту

Укрінформ
Ф'ючерси на Brent знизилися у вівторок, відійшовши від піків 2019 року через побоювання про ослаблення попиту на паливо в поточному році.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent склала $66,49 (-0,02%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $56,33 (+0,63%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $66,50 і $55,98 відповідно.

За словами трейдерів, незначне зниження цін пов'язано з побоюваннями про зростання світової економіки в поточному році.

Аналітики Bank of America Merrill Lynch повідомили, що торговельна суперечка Китаю і США негативно позначається на зростанні світової економіки.

"Вирішення проблеми глобальної торговельної напруженості - ключовий фактор для поліпшення перспектив економіки", - зазначається в повідомленні аналітиків.

Віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе і торговий представник США Роберт Лайтхайзер очолять делегації двох країн у рамках чергового раунду торговельних переговорів, який пройде у Вашингтоні на цьому тижні.

У той же час світові ринки нафти залишаються стиснутими на тлі скорочення видобутку і поставок країнами ОПЕК. Причому найбільше скорочує виробництво фактичний лідер організації, Саудівська Аравія. За даними аналітичної компанії Kpler, експорт саудівської нафти морем у першій половині лютого скоротився до 6,204 млн бар./добу (б/д), знизившись на 1,314 млн б/д до попереднього місяця.

Ще одним джерелом підтримки цін на нафту є санкції США проти експортерів Ірану і Венесуели. Венесуела є великим постачальником нафти на американські нафтопереробні заводи, в той час як Іран є ключовим експортером для основних центрів попиту в Азії, особливо для Китаю й Індії.

Читайте також: Україна зможе відмовитися від імпортного газу в найближчі 5 років - Гройсман

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 66,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,45 долара за барель, що на 5 центів нижче за рівень закриття торгів ($66,50)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-