Держспоживслужба повідомила про кількість порушників санітарного законодавства

Держспоживслужба повідомила про кількість порушників санітарного законодавства

Укрінформ
Територіальні органи Держпоживслужби у 2018 році виявили порушення санітарного законодавства майже на 26,5 тис. об'єктів, або на 38,4% з усіх перевірених.

Про це йшлося на засіданні колегії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за підсумками 2018 року, повідомляє прес-служба відомства .

“У 2018 році працівники територіальних органів Держспоживслужби з питань державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства перевірили 69 тис. об’єктів високого ступеня ризику, які знаходилися під наглядом. Із зазначеної кількості на 26,529 тис. об’єктів встановлено порушення вимог санітарного законодавства, що склало 38,4%”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найвищий відсоток порушень було встановлено за результатами перевірок на об’єктах централізованого водопостачання – 64,4%, в оздоровчих закладах для дорослих – 43,8%, на об’єктах поводження з твердими побутовими відходами – 55%. Також фіксувалися порушення на харчових об’єктах (44%), на підприємствах сільського господарства (38%).

Читайте також: Україна прагне повноцінного членства в Євросоюзі — Гройсман

У Держспоживслужбі наголошують, що за результатами здійснених у 2018 році заходів державного нагляду (контролю) на порушників санітарного законодавства накладено 280 штрафів на суму 478,4 тис. грн. Переважну кількість штрафів – 171 (61%) накладено за встановленні порушення в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Також було надано 8,605 тис. приписів. За рішенням суду припинено діяльність одного промислового об’єкта в м. Києві, передано 105 справ до правоохоронних органів.

Також, за інформацією прес-служби, торік Держспоживслужба у сфері санітарного законодавства розглянула 6 456 звернень (скарг) фізичних осіб, із них 5 189 (80%) вирішено позитивно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-