Основним джерелом зростання економіки торік був внутрішній попит - МЕРТ

Основним джерелом зростання економіки торік був внутрішній попит - МЕРТ

Укрінформ
Основним джерелом економічного зростання у 2018 році був внутрішній попит, споживчий та інвестиційний.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.

"На 3,4% зріс ВВП України у ІV кварталі 2018 року порівняно аналогічним періодом у 2017 році. В цілому за нашими оцінками зростання ВВП у 2018 складе 3,2%. Основним джерелом економічного зростання був внутрішній попит - споживчий та інвестиційний, що позитивно відобразилося на сільському господарстві, будівництві і торгівлі", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що результати могли бути ще кращими, але через агресію РФ, а саме обмеження діяльності економічних суб’єктів та блокування діяльності морських портів Азовського моря деякі види промисловості показали негативні результати діяльності.

Читайте також: Зламана пошта Мінекономіки розсилає листи із вірусом

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми розрахунками Національного банку, зростання ВВП у 2018 році становило 3,4%, що є найбільшим показником за останні 7 років.

У Національному банку прогнозують, що у 2019 році зростання реального ВВП уповільниться до 2,5%, що буде пов’язано з жорсткою монетарною політикою. З наступного року реальне зростання економіки почне прискорюватися - до 2,9% та 3,7% у 2020 та 2021 роках відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-