Укргазвидобування забезпечує три чверті українського видобутку газу

Укргазвидобування забезпечує три чверті українського видобутку газу

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування", що входить до групи Нафтогаз, упродовж 2018 року видобуло 15,5 млрд кубометрів газу, у тому числі 14,1 млрд кубометрів товарного газу.

Про це повідомляється в прес-релізі Нафтогазу, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Укргазвидобування, підприємство Групи Нафтогаз, видобуло у 2018 році 15,5 млрд куб. м газу, у тому числі, 14,1 млрд куб. м товарного газу. Укргазвидобування є найбільшим видобувником газу в Україні і забезпечує ¾ українського видобутку газу", - йдеться у прес-релізі.

У Нафтогазі зазначають, що в рамках урядової концепції у 2016 році Укргазвидобування прийняло план збільшення власного видобутку до 20 млрд кубометрів до кінця 2020 року. Погоджуючи програму, уряд висловив готовність підтримувати компанію на шляху до виконання цього плану, бо реалізація цієї програми вимагає скоординованої роботи Укргазвидобування, Нафтогазу, центральних та місцевих органів влади.

"Компанія мала досягти амбітної мети з нарощення видобутку через два принципові напрямки: інтенсифікації видобутку на існуючих родовищах та видобутку на нових родовищах", - пояснюють у Нафтогазі.

Укргазвидобування успішно реалізувало першу складову програми 20/20. Зокрема, за останні чотири роки майже вдвічі збільшились обсяги буріння, впроваджена та інтенсивно розвивається програма операцій з гідророзриву пластів (з 0 до 300+), безпрецедентно збільшилась кількість операцій з колтюбінгу (від 4 до 1400+), виконано понад 500 операцій на свердловинах.

Що стосується геологічної площини – відкрито 8 нових родовищ, втричі зріс обсяг досліджень 3D сейсміки, а ресурсну базу на існуючих родовищах вперше з 2015 року збільшено на 38,6 млрд кубометрів.

Крім того, за ці чотири роки оновлено 1000 одиниць техніки, або 30% від загального парку Укргазвидобування, законтрактовано 20 нових сучасних бурових верстатів для власного флоту та 15 верстатів міжнародних підрядників для аутсорсингу буріння.

Читайте також: Нафтогаз закликає до співпраці задля збільшення видобутку газу в Україні

Як повідомляв Укінформ, на засіданні уряду 13 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - Укргазвидобування - провалила план з видобування газу.

Водночас у Нафтогазі стверджують, що Укргазвидобуванню вдалося компенсувати природне падіння видобутку та досягти за 2015-2018 роки сумарного збільшення видобутку (включно з компенсацією природного падіння) у 5,35 млрд куб м. Лише за минулий рік компенсовано природне падіння у 1,2 млрд куб. м газу на рік. Крім того, компанія досягла збільшення обсягів видобутку з 14,5 млрд куб. м у 2015 році до 15,5 млрд куб. м у 2018 році.

Група Нафтогаз сподівається на співпрацю з урядом для вирішення проблем, які гальмують темпи реалізації урядової Концепції розвитку газовидобувної галузі. Йдеться, зокрема, про блокування видачі дозволів на розвідку та розробку надр і про чинну систему фінансування видобутку, яка не дозволяє забезпечити стале зростання його обсягів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-