Україна за два роки відмовилася від 50 тисяч видів товарів із Росії – Порошенко

Україна за два роки відмовилася від 50 тисяч видів товарів із Росії – Порошенко

Укрінформ
Протягом останніх двох років у рамках проведення політики заміщення продукції, яка раніше доставлялася з Росії, Україна замінила понад 50 тисяч позицій.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у Харкові під час зустрічі з керівниками промислових підприємств Харківщини, представниками енергетичної галузі, науки та освіти, світових енергокомпаній, повідомляє прес-служба глави держави.

"Протягом останніх двох років, лише за два роки, було заміщено понад 50 тисяч найменувань продукції, яка раніше доставлялася з-за кордону. Звідки? З Росії", - зазначив Президент.

За його словами, таке заміщення, зокрема, дозволило продовжити роботу оборонних підприємств країни.

"Вони (росіяни — ред.) думали, що зупинять нашу "оборонку", нашу армію. У минулому році цехи Харківського заводу спеціальних машин працювали у дві зміни, тому що кількість замовлень перевищувала потужності заводу", - підкреслив Президент.

Він розповів, що зараз в Україні на "оборонку" працює 447 підприємств.

Порошенко також нагадав, що у 2014, 2015, 2016 роках усі ресурси держави були спрямовані на створення армії.

Читайте також: Росія вже не має економічних важелів впливу на Україну - Порошенко

"І нам з вами не соромно зараз дивитися на українську армію, яка оснащена зброєю з оборонних підприємств Харкова, яка нагодована, одягнена, взута, з новою системою харчування, з новою системою медичного обслуговування, а головне – замотивована і патріотична", - зауважив глава держави.

Президент додав, що нині українська армія має найвищий рівень довіри серед українського суспільства, і це, на його думку, безпосередньо пов’язано з відновленням оборонно-промислового комплексу, розвитком програми імпортозаміщення.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-