У Києві проходить українсько-словенський бізнесовий форум

У Києві проходить українсько-словенський бізнесовий форум

Укрінформ
У Києві відбувається українсько-словенський бізнес-форум, на якому презентують досягнення у енергетиці, промисловості, фармацевтиці.

Про це інформує Урядовий портал.

"У рамках 8-го засідання спільної Українсько-словенської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва у Торгово-промисловій палаті України відбулося офіційне відкриття Українсько-словенського бізнес-форуму", - йдеться у повідомленні.

Голова української частини спільної Українсько-словенської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, Міністр культури Євген Нищук зазначив, що цей день є важливим в розвитку партнерських відносин між двома країнами, зокрема в торговельно-економічній сфері, оскільки відбуваються два вагомі заходи – Українсько-словенський бізнес-форум та засідання міжурядової комісії.

«Підтримка наших словенських колег та довіра словенського бізнесу є позитивним імпульсом для України та позитивною оцінкою нашої роботи. Наразі Уряд України докладає зусиль, щоб якісно покращити бізнес-середовище та інвестиційний клімат, забезпечити рівні права та можливості як для українських, так і для іноземних підприємців», - наголосив Нищук.

Читайте також: Дні України в словацькому Кошице відбудуться 25-30 квітня

У свою чергу Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Словенія, голова словенської частини міжурядової комісії Добран Божич наголосив, що проведення таких бізнес-форумів є гарною базою для зміцнення економіки, налагодження стабільних партнерських відносин та примноження багатства держави.

«Дуже важливо, що сьогодні будуть презентовані досягнення у провідних галузях фармацевтики, енергетики, промисловості – це гарний поштовх для налагодження співпраці наших країн. Я переконаний, що спільно ми зможемо досягти значних успіхів», - зауважив Добран Божич.

Програма Українсько-словенського бізнес-форуму включає пленарну частину, в якій будуть висвітлені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-словенського економічного співробітництва, умови ведення бізнесу в Україні та Словенії, досвід інтеграції словенської економіки в єдиний ринок ЄС, презентовано бізнес-клімат та інвестиційні можливості Словенії та інші актуальні питання.

Також відбудуться переговори представників ділових кіл України та Словенії. До пріоритетних напрямів українсько-словенського ділового співробітництва належать туризм, фармацевтика, аграрний сектор, будівництво, альтернативна енергетика, енергоефективність та енергозбереження, переробка відходів, очищення й утилізація стічних вод, деревообробка, логістика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-