Держгеонадра продали спецдозвіл на вивчення родовища нікелевих руд за 10,5 мільйона

Держгеонадра продали спецдозвіл на вивчення родовища нікелевих руд за 10,5 мільйона

Укрінформ
Держгеонадра продали ТОВ «Кольормет України» спецдозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом міднонікелевих руд за 10,5 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook за підсумками останнього голосового аукціону, що відбувся 12 лютого.

"Державна служба геології та надр продала ТОВ «Кольормет України» спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом сульфідноміднонікелевих руд за 10,537 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Прутівський рудопрояв площею 15 кв. км розташований на території Романівського, Пулинського та Баранівського районів Житомирської області.

Початкова вартість спецдозволу становила 9,737 млн грн. Таким чином, його вартість у ході аукціону зросла на 8,2%, або на 0,8 млн грн. За спецдозвіл змагалися дві компанії - «Кольормет України» та ТОВ «Руд Інвестіум».

У коментарі компанія-переможець «Кольормет України» відзначила інтерес до видобутку нікелю для забезпечення авіабудування та виробництва акумуляторів електрокарів. Зазначається, що «Кольормет України» зареєстрована в Києві, а її кінцевим бенефіціарним власником та керівником є Марина Гарбуз.

У відомстві зауважують, що нині на світовому ринку спостерігається високий попит на нікель у зв’язку з збільшенням його використання для виготовлення акумуляторів електрокарів. Провідними країнами, які видобувають нікелеві руди, є Австралія, Філліпіни, Росія та ін.

Читайте також: НБУ торік реалізував майже утричі більше пам’ятних монет

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада 2018 року голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив про підписання договору з ДП «Прозорро.Продажі» й запуск експериментального проекту із запровадження аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Договір діятиме до 1 грудня 2019 року.

За словами Кирилюка, використання електронної платформи ProZorro для надання спецдозволів має низку очевидних переваг порівняно з аукціонами "з молотком". Торги будуть анонімні, а процедура погоджень - значно спрощена, заявляв очільник відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-