У порту Ізмаїл завершили найбільший за 11 років проект з днопоглиблення - АМПУ

У порту Ізмаїл завершили найбільший за 11 років проект з днопоглиблення - АМПУ

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) завершила найбільший за останні 11 років проект з експлуатаційного днопоглиблення в порту Ізмаїл.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"На початку лютого у порту Ізмаїл було завершено роботи з експлуатаційного днопоглиблення. Обсяг виконаних на замовлення Адміністрації морських портів робіт склав майже 190 тис. куб. м. Це найбільший проект з експлуатаційного днопоглиблення, реалізований у порту Ізмаїл за останні 11 років", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що проведене днопоглиблення дозволяє приймати усі судна, які можуть заходити та виходити з порту через глибоководний судновий хід Дунай-Чорне море, та обробляти їх біля причалів.

Роботи в Ізмаїлі виконувались із залученням румунської компанії «COMPLEX DELTA».

«Вперше до процесу днопоглиблення в українському порту на Дунаї було залучено іноземну компанію, що стала переможцем відкритих конкурсних торгів, економія за якими склала 12% від очікуваної вартості або 3,8 млн грн. АМПУ і далі залишається відкритим для співробітництва з вітчизняними та міжнародними днопоглиблювальними компаніями та запрошує їх до участі у наших наступних тендерах»,— прокоментував подію керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

АМПУ наголошує, що реалізація проекту значно поліпшила можливості з прийому та обробки суден державною стивідорною компанією «Ізмаїльський морський торговельний порт», а також приватного портового оператора «Вілле форте Україна», який розвиває у порту Ізмаїл термінал з перевалки скрапленого газу.

Проведення робіт було розділено на чотири ділянки і виконувалось почергово з вересня 2018 до лютого 2019 року. Загальний обсяг вийнятого грунту складає 185 521,8 куб. м.

Читайте також: У Миколаївському порту розпочалося днопоглиблення підхідного каналу - АМПУ

У 2019 році Адміністрація морських портів України планує здійснювати експлуатаційне днопоглиблення у 7 морських портах: Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Херсон; та на 4 каналах: Дунай-Чорне море, Бузько-Дніпровсько-Лиманський, Дністровсько-Лиманський, Херсонський морський. Продовжується реалізація двох масштабних проектів капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Южний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-