Нафта дешевшає через збільшення кількості бурових установок у США

Нафта дешевшає через збільшення кількості бурових установок у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок на тлі збільшення кількості бурових установок у США і падіння фінансових ринків через побоювання про торгівлю.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $61,62 (-0,77%) за барель. Ф'ючерс на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизився на 1,21% - до $52,08 за барель.

Американські енергетичні компанії збільшили кількість нафтових бурових установок вдруге за три тижні, показали опубліковані в п'ятницю дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Кількість бурових зросла на 7 до 854 за тиждень, що завершився 8 лютого, вказавши на продовження збільшення видобутку у США.

Більш різкому зниженню цін на нафту перешкоджають санкції США проти венесуельської державної нафтової компанії PDVSA.

"Проблеми у Венесуелі продовжують підтримувати ціни. З'явилися повідомлення про те, що PDVSA намагається знайти нові ринки для своєї нафти після того, як США запровадили додаткові санкції проти країни", - повідомили в понеділок аналітики банку ANZ.

За словами трейдерів, вплив на ціни також мали повідомлення про пожежу на нафтопереробному заводі Wood River - спільному підприємстві Phillips 66 і Cenovus Energy Inc - у штаті Іллінойс.

Читайте також: Встановлення лічильників є щепленням від монополіста - Зубко

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 61,89 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,08 долара за барель, що на 2 центи нижче рівня закриття торгів ($62,10).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-