Порошенко розповів, що в українській економіці є точками опори

Порошенко розповів, що в українській економіці є точками опори

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує на стратегічній важливості для розвитку економіки агропромислового комплексу, який має великі конкурентні переваги в світовій економіці.

Про це Порошенко сказав під час Всеукраїнського громадського форуму «Відкритий діалог», повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми можемо вийти на лідерські позиції у секторах економіки, де Україна вже має певні конкурентні переваги щодо інших країн. Вони стануть точками опори, від яких відштовхнемося вперед. Вони принесуть кошти для того, щоби забезпечити відчутне підвищення рівня життя людей», - наголосив Президент.

Він нагадав, що минулого року Україна зібрала понад 70 мільйонів тон зерна. "Це – наш абсолютний рекорд. Ніколи до цього Україна не збирала такий врожай», - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що Україна стабільно входить до десятки найбільших світових виробників зерна і до трійки найпотужніших його світових експортерів.

«Зараз, я на цьому професійно наголошую, є всі можливості аби суттєво збільшити нашу частку на світовому ринку зерна. Я казав, що щорічно кількість населення Землі збільшується на 80-90 млн людей за рік. І усі хочуть їсти. Ми маємо абсолютно чіткі перспективи нашого руху вперед», - наголосив Порошенко.

Президент також зазначив, що минулого року Україна ввійшла в десятку найбільших світових постачальників молочної продукції та традиційно займає перше місце з експорту соняшникової олії, забезпечуючи більше половини її світового експорту.

При цьому глава держави підкреслив, що в експорті АПК зростає частка переробленої продукції. «Ми впевнено опановуємо європейський ринок завдяки Угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Президент розповів, скільки мільярдів у золотовалютному резерві України

Президент підкреслив, що прибутковість агропромислового комплексу напряму буде відображатися у реалізації соціальних проектів безпосередньо на селі, зокрема таких, як будівництво амбулаторій та закупівля автомобілів для них.

«Прибутковість агропромислового комплексу через механізм децентралізації буде втілюватися у вагомі соціальні проекти на селі. Зараз триває будівництво близько п’ятисот амбулаторій. І для них вже закупили автомобілі. Але це лише частина великого проекту із розвитку сільської медицини», - сказав Президент та нагадав, що ця ініціатива стала можливою за рахунок коштів, які Генеральна прокуратура конфіскувала у представників попередньої влади. «Вкрадені гроші повернулися до державної скарбниці», - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-