Укргазбанк поновлює програму пільгових кредитів на придбання білоруської техніки

Укргазбанк поновлює програму пільгових кредитів на придбання білоруської техніки

Укрінформ
Державний АБ «Укргазбанк» поновлює програму пільгового кредитування бізнесу для придбання білоруської техніки.

Про це Укрінформу повідомили у п'ятницю у прес-службі фінустанови.

«З 1 лютого 2019 року набуває чинності указ президента Республіки Білорусь № 31 від 29 січня, яким на 2019-2020 роки продовжується фінансова підтримка експорту білоруської продукції в Україну. Державний Укргазбанк, як провідний партнер цієї програми, зі свого боку вже готовий до кредитування бізнесу на придбання якісної білоруської техніки із компенсацією від уряду Білорусі. Така програма знизить кредитне навантаження на позичальника та забезпечить підтримку українського бізнесу і корпоративного сектору. Відтак, Банк продовжить співпрацю з урядом Республіки Білорусь для подальшої реалізації експортних програм, які користувалися попитом серед українських підприємців», - йдеться у повідомленні.

Так, з початку дії програми Укргазбанк видав 423 кредити на загальну суму 473 млн грн для придбання 716 одиниць техніки, повідомили у фінустанові.

Читайте також: НБУ затвердив перелік банків для стрес-тестування у 2019 році

Наразі до переліку білоруської продукції, яку можна буде придбати за пільговою програмою кредитування, включені 77 підприємств, зокрема ВАТ «Мінський автомобільний завод», ВАТ «БелАЗ», ВАТ «Мінський тракторний завод», ВАТ «АМКОДОР», ЗАТ «Могилевський вагонобудівний завод», ВАТ «БЕЛШИНА», ЗАТ «Штадлер Мінськ», науково-виробниче підприємство «Белкотломаш» ООО, спільне білорусько-німецьке підприємство ЗАТ «МАЗ-МАН», приватне виробничо-торговельне унітарне підприємство «Машинобудівельна компанія «Вітебські підйомники».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-