За новими валютними правилами ПриватБанк оформив 23 електронні ліміти за добу

За новими валютними правилами ПриватБанк оформив 23 електронні ліміти за добу

Укрінформ
У ПриватБанку за першу добу дії нових валютних правил було оформлено 23 електронні ліміти.

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

"За першу добу дії нових валютних правил у ПриватБанку було оформлено 23 е-ліміти, з яких 14 - на здійснення інвестицій за кордон та 9 - на розміщення коштів на закордонному банківському рахунку", - йдеться в повідомленні.

У банку нагадали, що відповідно до валютних послаблень для бізнесу, які були введені в дію 7 лютого, українці можуть переказувати валюту за кордон з гривневого рахунку та без підтверджувальних документів - до 150 тис. грн на добу.

Як повідомила керівник напрямку грошових переказів ПриватБанку Марія Страшко, при цьому валютні перекази можна робити безпосередньо з гривневої картки або рахунку. Для відправлення переказу також не обов'язково відкривати банківський рахунок.

“Тепер переказ за кордон або валютну картку без наявності валюти можна надіслати з гривневої картки, не відвідуючи обмінних пунктів, у режимі 24/7", - зазначила Страшко.

Також, згідно із новими правилами валютного регулювання, для інвестицій у закордонні активи, придбання нерухомості за кордоном чи поповнення закордонного банківського рахунку українцям більше не треба оформлювати індивідуальні е-ліцензії. Для таких операцій у межах 50 тис. євро на рік діють е-ліміти операцій.

Читайте також: НБУ: Більшість банків пропонуватиме населенню послугу онлайн-купівлі валюти

Як відомо, валютна лібералізація передбачає запровадження низки послаблень: по-перше, граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів), по-друге, буде скасовано валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. грн. По-третє, індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість запроваджено систему електронних лімітів. По-четверте, скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків. По-п’яте, дозволено online-купівлю іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції розповсюджується аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис. грн на день в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-