Нафта дешевшає на тлі уповільнення зростання світової економіки

Нафта дешевшає на тлі уповільнення зростання світової економіки

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в п'ятницю на тлі занепокоєння про уповільнення зростання світової економіки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $61,22 (-0,67%) за барель. Ф'ючерс на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизився на 0,78% - до $52,23 за барель.

Тиск на фінансові ринки, в тому числі на ф'ючерси на нафту, надає занепокоєння щодо того, що Китаю і США не вдасться вирішити торговельну суперечку, що затемнює перспективи зростання глобальної економіки.

Президент США Дональд Трамп сказав в четвер, що не планує зустрічатися з головою КНР Сі Цзіньпіном до 1 березня - крайній термін, встановленого країнами для укладення торговельної угоди.

Єврокомісія в четвер різко знизила прогнози зростання ВВП єврозони через несподіване уповільнення розширення найбільших економік блоку, викликаного напруженістю в світовій торгівлі і збільшенням держборгу.

За словами трейдерів, більш різкому зниженню цін на нафту перешкоджає скорочення видобутку в рамках пакту ОПЕК+.

Саудівська Аравія, провідний світовий експортер нафти, в січні скоротила видобуток приблизно на 400.000 барелів на добу, виконуючи взяті на себе зобов'язання зменшити виробництво сировини для запобігання перенасичення ринку, повідомили два джерела в ОПЕК.

Читайте також: Нацбанк здійснюватиме валютні інтервенції на нових умовах

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,63 долара за барель, що на 2 центи нижче за рівень закриття торгів ($61,65).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-