У Рахунковій палаті відзначили внесок Польщі у розбудову фінконтролю в Україні

У Рахунковій палаті відзначили внесок Польщі у розбудову фінконтролю в Україні

Фото
Укрінформ
В Україні високо цінують внесок Вищої палати контролю Республіки Польща у розбудову державного фінансового контролю в нашій державі.

На цьому наголосив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, вітаючи президента польської інституції Кшиштофа Квятковського з її 100‑річчям і вручаючи йому орден князя Ярослава Мудрого під час конференції «Роль і виклики державного аудиту в сучасному світі» у Варшаві, повідомляє Управління інформаційної політики Рахункової палати.

«Ми в Україні високо цінуємо внесок Вищої палати контролю Республіки Польща та особисто її президента в розбудову державного фінансового контролю в Україні, і хочу поінформувати всіх присутніх, що нещодавнім Указом Президента України президента Вищої палати контролю Республіки Польща Кшиштофа Квятковського було нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого. ... І цей орден - символ вдячності українського народу, визнання особистого внеску президента Вищої палати контролю Польщі в розбудову українсько-польських відносин», - зазначив Пацкан.

Він наголосив, що Вища палата контролю в багатьох аспектах є взірцем для наслідування, ця інституція заслужила великий авторитет і повагу світової спільноти вищих органів фінансового контролю.

Пацкан підкреслив, що у Рахунковій палаті відчувають і цінують підтримку польських колег. Зокрема, він нагадав, що наприкінці минулого року 50 працівників Рахункової палати підвищували кваліфікацію у навчальному центрі Вищої палати контролю Польщі, протягом тижня вивчаючи європейську практику проведення аудитів ефективності.

Читайте також: НБУ виконав усі заплановані на 2018 рік заходи у сфері європейської інтеграції

Голова Рахункової палати додав, що торік між вищими аудиторськими офісами України і Польщі була підписана Львівська декларація співробітництва та партнерства. Сторони домовилися розвивати співпрацю, обмінюватися досвідом у галузі аудиту та проводити разом (а також за участю вищих органів фінансового контролю інших країн-членів EUROSAI) міжнародні аудити у сферах, що становлять особливу важливість для обох країн.

Фото: сайт РП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-