ЄС знизив прогноз економічного зростання на 2019-2020 роки

ЄС знизив прогноз економічного зростання на 2019-2020 роки

Укрінформ
Європейський Союз оприлюднив у четвер 7 лютого так званий зимовий прогноз щодо темпів економічного зростання. 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

«Наш прогноз був переглянутий у бік пониження, зокрема, для найбільших економік Єврозони. Це відображає зовнішні фактори, такі як торговельні суперечки та уповільнення енергетичного ринку, зокрема, у Китаї. У деяких країнах Єврозони зберігаються занепокоєння щодо суверенних зобов’язань банків та їх боргової стійкості. Ймовірність руйнівного Brexit створює додаткову непевність», - зазначив з цього приводу віце-президент Європейської Комісії з питань євро, соціального діалогу та фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс (Valdis Dombrovskis).

Як ідеться в повідомленні, європейська економіка у 2019 році продовжить зростати, вже сьомий рік поспіль. При цьому темпи зростання будуть більш стриманими, ніж у попередні роки. Зростання ВНП у Єврозоні прогнозується на рівні 1,3% у 2019 році та 1,6% у 2020 році (за прогнозами минулої осені ці показники дорівнювали, відповідно, 1,9% та 1,7%). Зростання ВНП в цілому по ЄС також було переглянуте в бік пониження – до 1,5% в 2019 та 1,7% у 2020 році, проти осіннього прогнозу 1,9% та 1,8% відповідно.

Читайте також: НБУ розширив перелік валютних послаблень для бізнесу та населення

При цьому, як зазначає Єврокомісія, основи європейської економіки залишаються міцними, особливо у питаннях щодо створення нових робочих місць. За прогнозом, повернення до вищих за нинішні показників економічного зростання поступово відбудеться у другій половині 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-