У Берліні відкрилася виставка Fruit Logistica за участю України

У Берліні відкрилася виставка Fruit Logistica за участю України

Фото
Укрінформ
У Берліні у середу, 6 лютого, розпочала роботу міжнародна виставка з торгівлі фруктами Fruit Logistica, в якій беруть участь 90 країн.

Україна представлена ​​майже 30 компаніями, як повідомляє кореспондент Укрінформу,

Зокрема, 16 з цих компаній представлено на стенді, організованому InternationalTradeCenter - спільне агентства ООН і СОТ, яке допомагає розвивати торгівлю, розповіла кореспонденту Укрінформа національний менеджер проекту Олена Коломойцева.

«У цьому році ми вже другий рік представляємо національний стенд на цій виставці і задоволені отриманим досвідом: деякі наші компанії змогли розширити продаж на вже існуючі ринки, а деякі - знайти потенційних партнерів», - зазначила Коломойцева.

У Берліні відкрилася виставка Fruit Logistica за участю України / Фото: Танасійчук Ольга. Укрінформ

За її словами, є продукти, які дуже цікаві європейським споживачам і на які є запити, в їх числі часник, горіхи, ягоди, в тому числі лохина, в цьому році також яблука.

«Ми бачимо з року в рік як поліпшується якість і представленість української продукції на європейських ринках: це упаковка, певні популярні сорти продуктів, соки, які користуються популярністю», - зазначила менеджер.

Читайте також: Уряд призначив Трофімцеву в. о. міністра агрополітики

InternationalTradeCenter зараз реалізує 2 проекти в Україні, обидва вони підтримуються ЄС. Донорами є Посольство Швеції та Представництво ЄС в Україні. В рамках проектів центр допомагає підприємствам, які займаються вирощуванням або переробкою овочів, фруктів і ягід, вийти на зовнішні ринки. В рамках виставки організовує зустрічі для компаній з партнерами з ЄС.

Організатори виставки очікують, що з 6 по 8 лютого на ній побувають понад 78 тис. відвідувачів з 130 країн світу. Більше 3200 експонентів демонструють весь ланцюжок - від виробництва до реалізації - свіжих фруктів і овочів.

Як зазначалося на виставці, на сьогодні в супермаркетах пропонується безпрецедентне розмаїття різних видів фруктів і овочів - від 400 до 600. Два найпопулярніших у всьому світі, згідно з проведеним напередодні виставки опитуванням - чорниця та авокадо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-