Ощадбанк завершив реструктуризацію компаній, за якою виступав залученим кредитором

Ощадбанк завершив реструктуризацію компаній, за якою виступав залученим кредитором

Укрінформ
Ощадбанк завершив процедуру фінансової реструктуризації компаній, що входять до групи «Укрлендфармінг» та «Авангард».

Про це йдеться в прес-релізі Ощадбанку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"4 лютого 2019 року завершилась процедура фінансової реструктуризації в рамках Закону України «Про фінансову реструктуризацію» компаній, що входять до групи «Укрлендфармінг» та «Авангард», залученим кредитором за якою виступав Ощадбанк", - йдеться в повідомленні.

У банку зазначають, що при ухваленні рішення, як і у випадку попередніх успішно проведених реструктуризацій, Ощадбанк керувався визначеною спеціальним законом процедурою, покладався на висновки незалежної експертизи та виходив насамперед з економічних інтересів.

За участю незалежного експерта – міжнародної аудиторської компанії Ernst & Young – для прийняття відповідного рішення був проаналізований та зіставлений ефект від реалізації двох сценаріїв: примусового стягнення заборгованості та реструктуризації.

В результаті незалежним експертом було зроблено висновок щодо економічної доцільності процедури реструктуризації.

Читайте також: НБУ: Більшість банків пропонуватиме населенню послугу онлайн-купівлі валюти

Вказана реструктуризація стала першою, що була розглянута робочою групою Ради з фінансової стабільності за участю представників Міністерства фінансів України, НБУ та ФГВФО після прийняття в січні 2019 року Рекомендацій Ради з фінансової стабільності для роботи банків державного сектору з непрацюючими кредитами.

Затверджені умови реструктуризації повною мірою враховують рекомендації робочої групи, надані Ощадбанку. Частка Ощадбанку в загальному кредитному портфелі групи становить близько 10%.

Як відомо, на сьогодні Ощадбанком проведено 13 процедур фінансової реструктуризації на загальну суму понад 22,6 млрд грн. За неповних 2 роки дії закону цей показник є найкращим результатом серед держбанків. На сьогодні тривають ще дві незавершені процедури. Активне використання законодавчо закріпленого інструмента фінансової реструктуризації – один з ключових пріоритетів у роботі з проблемною заборгованістю в Ощадбанку на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-