Частка вживаних авто на первинному ринку легковиків досягла 91% - експерти

Частка вживаних авто на первинному ринку легковиків досягла 91% - експерти

Укрінформ
Частка вживаних автомобілів на первинному ринку легкових авто досягла 91%.

Про це повідомляє асоціація "Укравтопром" на своєму сайті.

"Протягом січня свою першу реєстрацію в Україні пройшли 51,5 тисяч легкових автомобілів з пробігом. В результаті частка вживаних автомобілів на первинному ринку досягла 91%. Основну масу в цих реєстраціях склали колишні «євробляхи», яким тимчасово надано пільгове розмитнення, що яскраво відбилося на віковій структурі первинного ринку старих авто", - йдеться у повідомленні.

В асоціації додають, що автомобілі випуску до 2010 року охопили лише п’яту частину первинного ринку секонд-хенду, а 80% припало на машини більш солідного віку.

Укравтопром зауважує, що українці, які обирають стару іномарку, частіше за все свій вибір зупиняють на автомобілях з дизельними двигунами. У січні такі автомобілі охопили 71% первинних реєстрацій ввезених авто з пробігом. В той же час, частка бензинових авто склала 20%, автомобілів з ГБО – близько 8%, і трохи більше одного відсотка припало на електромобілі та гібриди.

"Очевидно, що тема турботи про екологію і здоров’я, яка на сьогодні є головним регулятором на ринках Євросоюзу, ще не скоро буде в пріоритетах українців, які обирають для себе автомобіль", - пояснюють в Укравтопромі.

Читайте також: Експерти опублікували рейтинг попиту на нові авто в Україні торік

За даними асоціації, серед марок автомобілів, лідером січня став Volkswagen, 11 144 машин цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських. Другою за популярністю стала марка Opel, понад 5,5 тис. вживаних автомобілів якої було ввезено і минулого місяця зареєстровано в Україні. На третьому місці ще одна німецька марка – Audi з результатом в 4,5 тис. авто.Також високий попит в українців мали автомобілі марок Renault – 3701 шт. і BMW – 3678 шт.

Як повідомляли у ДФС, з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. автомобілів з єврономерами. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-