Нафта дорожчає на тлі очікувань скорочення поставок

Нафта дорожчає на тлі очікувань скорочення поставок

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок за рахунок очікувань скорочення пропозиції на світовому ринку через санкції США проти Венесуели та зниження видобутку на чолі з ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $62,78 за барель, що на $0,27 (0,43%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти знизилися в ціні на $0,24 (0,38%) - до $62,51 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,28 (0,51%) - до $54,84 за барель. За підсумками торгів 4 лютого контракт знизився в ціні на $0,7 (1,27%) - до $54,56 за барель.

У понеділок сесія була досить волатильною, ціни обох контрактів піднімалися до максимумів цього року, але завершили торги зниженням, пише MarketWatch.

За словами аналітиків, санкції США проти Венесуели переключили увагу ринку на перспективу скорочення світових поставок.

Санкції суттєво обмежать торгівлю нафтою між Венесуелою та іншими країнами і схожі з тими, що були введені відносно Ірану в 2018 році, сказали експерти в п'ятницю.

На цьому тлі у Мексиканській затоці накопичилося безліч танкерів, на борту яких перебуває приблизно 7 млн ​​бар., свідчать дані Refinitiv Eikon.

Тим часом, поставки нафти ОПЕК у січні різко скоротилися на тлі зниження експорту сировини з Ірану, Лівії та Венесуели. Водночас РФ повністю виконала своє зобов'язання щодо поступового зменшення виробництва сировини в рамках угоди ОПЕК+. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак напередодні, додавши, що в січні видобуток знизився на 47 тис. барелів за добу порівняно з жовтнем 2018 року.

Читайте також: Україна має другі в Європі запаси газу - експерт

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 62,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,72 долара за барель, що на 21 цент вище за рівень закриття торгів ($62,51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-