Стан посівів озимих культур в Україні добрий - експерти

Стан посівів озимих культур в Україні добрий - експерти

Укрінформ
Стан посівів озимих культур добрий. Рослини перебувають у стані зимового спокою.

Про це повідомляє прес-служба УкрАгроКонсалт.

"Агрометеорологічні умови для перезимівлі озимих зернових культур в третій декаді січня на території країни склалися задовільно, рослини знаходяться в стані зимового спокою. Стан їх в основному добрий", - йдеться в повідомленні.

За інформацією експертів, в третій декаді січня переважала нестійка помірно тепла для даного періоду погода. Опади спостерігалися у вигляді снігу, мокрого снігу, а протягом останніх чотирьох днів - дощу. У зв'язку з істотним підвищенням денної температури повітря (місцями до 2-8 градусів тепла), на всій території країни спостерігалася відлига.

Читайте також: Мінрегіон пропонує спростити оформлення земельної ділянки

Критичних температур, які могли б привести до вимерзання озимих, не спостерігалося. Рослини під час сильних морозів перебували під значним сніговим покривом. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур в холодні ночі не знижувалася нижче 3 градусів морозу. Глибина промерзання ґрунту на кінець декади становила 2-18 см.

Разом з тим, попереджають експерти, прогнозоване десятиденне потепління, ймовірно, може привести до часткового вимокання озимих культур на знижених ділянках рельєфу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-