На обслуговування держборгу в бюджеті запланували $15 мільярдів - Мінфін

На обслуговування держборгу в бюджеті запланували $15 мільярдів - Мінфін

Укрінформ
У бюджеті 2019 року заплановані платежі з погашення та обслуговування державного боргу у сумі 417 мільярдів гривень, або близько 15 мільярдів доларів за поточним курсом НБУ.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів заступник міністра фінансів Василь Шкураков, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Платежі з погашення та обслуговування державного боргу заплановані в бюджеті 2019 року у сумі 417 мільярдів гривень, або близько 15 мільярдів доларів за поточним курсом Національного банку України", - сказав Шкураков.

Заступник міністра фінансів зазначив, що платежі за внутрішнім боргом становлять близько 238 мільярдів, графік сплати за яким досить рівномірний. Цей борг постійно рефінансується з використанням, в тому числі, короткострокових інструментів.

Платежі за зовнішнім боргом заплановані в обсязі близько 179 мільярдів гривень, або 6,1 мільярда доларів за курсом НБУ.

У тому числі, погашення у травні на 1 мільярд доларів за євробондами, розміщеними у 2014 році під гарантії уряду США. Також остаточне погашення у вересні за бондами на 660 мільйонів доларів, випущеними в 2015 році. Платежі на користь МВФ протягом року очікуються в загальній сумі близько 1,2 мільярда доларів, на користь інших міжнародних фінансових організацій – близько 0,8 мільярда доларів.

Читайте також: У Мінфіні розповіли скільки цьогоріч очікують від зовнішніх кредиторів

Найбільш суттєві платежі з обслуговування зовнішнього боргу передбачаються у березні та у вересні - по 500 мільйонів доларів за євробондами, що були випущені внаслідок реструктуризації у 2015 році.

Шкураков також зазначив, що такі форс-мажори, як рішення суду Лондона про погашення на користь Росії «кредиту Януковича», не передбачаються, адже судовий процес триває, і в цьому році не очікується його завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-