Нафта стабільна на тлі зниження видобутку ОПЕК і санкцій проти Венесуели

Нафта стабільна на тлі зниження видобутку ОПЕК і санкцій проти Венесуели

Укрінформ
Ф'ючерси на нафту торгувалися без різких коливань у понеділок після впевненого підйому на попередній сесії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна квітневих контрактів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на 4 центи (0,06%) - до $62,79 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) просіла на 3 центи (0,05%) - до $55,23 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $62,75 і $55,26 відповідно.

Скорочення обсягів виробництва членами Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) було посилено падінням кількості діючих бурових установок у США і санкціями на продаж венесуельської нафти.

Читайте також: Міжнародна корпорація готується до входження в капітал Укргазбанку - Мінфін

Як повідомила в п'ятницю нафто-сервісна компанія Baker Hughes, число діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня скоротилося на 15 одиниць - до 847.

За даними опитування, проведеного Thomson Reuters, ОПЕК скоротила видобуток у січні на 890 тис. барелів на добу (б/д), до 30,98 млн б/д. Зниження протягом місяця стало максимальним за два роки.

Ринок продовжує уважно стежити за ситуацією у Венесуелі. Минулого тижня США ввели санкції проти нафтової держкомпанії Petroleos de Venezuela (PDVSA), минулими вихідними президент США Дональд Трамп не став заперечувати можливість відправлення до Венесуели американських військових. В інтерв'ю телеканалу CBS він заявив, що цей варіант розглядається адміністрацією США поряд з іншими.

"Трейдери вважають, що Венесуела - один із чинників, що підтримують ціну нафти, і я не думаю, що ситуація в країні скоро стабілізується, оскільки вона намагається продати частину золотого запасу, щоб отримати хоч якесь відстрочення", - говорить головний ринковий аналітик ThinkMarkets UK Наїм Аслам.

Він очікує, що ціни на нафту продовжать поступово зростати, однак WTI зіткнеться з істотним опором на рівні $56 за барель.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 62,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,64 долара за барель, що на 11 центів нижче за рівень закриття торгів ($62,75).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-