Колишні посадовці Дельта Банку завдали фінустанові збитків на 38 мільярдів

Колишні посадовці Дельта Банку завдали фінустанові збитків на 38 мільярдів

Укрінформ
Сума збитків, завданих банку діями колишніх власників та інших посадових осіб АТ «Дельта Банк», перевищує 38 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Загальна сума збитків, завданих банку діями колишніх власників та інших посадових осіб АТ «Дельта Банк», перевищує 38 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Рішення про виведення банку з ринку було ухвалено НБУ в березні 2015 року. На той момент фінустанова була четвертою в Україні за розміром активів і входила до переліку «системних» банків.

Коли Фонд гарантування розпочав роботу у банку, виявлені там схеми вразили представників Фонду вигадливістю і масштабністю виведення коштів. З частиною цих махінацій представники Фонду зіткнулись вперше у своїй практиці. Однією зі схем виведення коштів був так званий «Чорний список». Суть такої махінації полягала в тому, що упродовж 2012-13 рр. на ім’я того чи іншого реального клієнта, який мав у банку кредитний ліміт, цей ліміт збільшувався без відома власника на 100 тис. грн. Після цього кошти видавалися готівкою підставним особам за підробленими документами через 2 відділення банку у Києві.

Загалом сума, виведена у такий спосіб, досягла 4,5 млрд грн.

За фактами незаконного виведення коштів з АТ «Дельта Банк» до правоохоронних органів спрямовано майже 600 заяв про вчинення кримінальних правопорушень, у 14 з них фігурантами виступають колишні власники і керівники банку, у 219 – колишні посадові особи банку.

Читайте також: Фонд гарантування торік завершив ліквідацію чотирьох банків

Як повідомлялось раніше, вкладникам АТ «Дельта Банк» Фондом виплачено 15,7 млрд грн гарантованих вкладів. При цьому сума надходжень від продажу та управління активами банку на 1 січня 2019 р. становить 11 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-