Фонд гарантування торік завершив ліквідацію чотирьох банків

Фонд гарантування торік завершив ліквідацію чотирьох банків

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у 2018 році завершив процедуру ліквідації перших чотирьох банків, що були передані в управління Фонду.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування.

«2018 рік став роком завершення процедури ліквідації перших чотирьох банків, що були передані в управління Фонду - це ПАТ «Держзембанк», АТ «Ерде Банк», АТ «Банк «Таврика» та ПАТ «Класикбанк», - йдеться в повідомленні.

3 січня 2019 року завершено ліквідацію іще однієї фінансової установи - ПАТ «Фінбанк». До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено записи про припинення цих банків як юридичних осіб, тому їх ліквідація вважається завершеною, самі банки – ліквідованими, а повноваження Фонду як ліквідатора припинено. Упродовж 2019 року планується завершити ліквідацію ще понад 40 банків.

Читайте також: Ціна «на папері» активів банку «Контракт» удвічі вища за реальну – ФГВФО

Як відомо, Національний банк України у серпні 2016 року прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «Класикбанк», а у вересні того ж року - ліквідувати ПАТ «Держзембанк», у січні 2013 року регулятор вирішив ліквідувати АТ «Ерде Банк», а у березні 2013 року було прийнято рішення ліквідувати банк АТ «Банк «Таврика».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-