Україна представила потенціал видобувної галузі на форумі в Лондоні

Україна представила потенціал видобувної галузі на форумі в Лондоні

Фото
Укрінформ
Україна презентувала інвестиційний потенціал вітчизняної видобувної галузі на Українському форумі з розвідки і видобутку природного газу, який відбувся 29 січня у м. Лондон.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за результатами участі у форумі заступника міністра відомства з питань європейської інтеграцій Наталії Бойко.

"У рамках Форуму відбулось представлення економічного та інвестиційного потенціалу видобувної галузі України, для того щоб потенційні стратегічні інвестори дізналися більше про інвестиційні можливості надрокористування в Україні", - йдеться у повідомленні.

Під час заходу заступник міністра наголосила на важливості рішення уряду України щодо проведення 12 конкурсів на укладання угод про розподіл продукції, що сприятиме збільшенню обсягів власного видобутку природного газу для зменшення залежності від імпорту енергоносіїв.

«Для інтенсифікації видобутку природного газу передбачено механізм угод про розподіл продукції. З юридичного погляду саме така форма партнерства між державою та інвестором може забезпечити іноземному інвестору найвищий з наявних в Україні ступенів захисту інвестицій», - зазначила Бойко.

Вона також нагадала, що в Україні у 2018 році прийнятий Закон України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях», спрямований на відкритість в управлінні природними ресурсами країни і розкриття інформації про державні доходи від видобувного сектора.

Читайте також: Сміття замість газу: Савчук розповів як зекономити 1 мільярд кубів палива

Як повідомляв Укрінформ, Український форум з розвідки та видобутку природного газу, який проходив 29 січня в Лондоні, позиціонується як продовження Дня енергетики, що відбувся у червні 2017 року в столиці Великої Британії.

На заході, присвяченому залученню інвестицій в український видобуток, були присутні як українські, так і міжнародні видобувні компанії: Shell, ExxonMobil, INA, Arawak, Erenco, MOL, Sand Hill, Viking International, Trident Acquisitions.

Фото: сайт Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-