Маріупольський порт через Керченський міст за рік знизив вантажопереробку на 10%

Маріупольський порт через Керченський міст за рік знизив вантажопереробку на 10%

Укрінформ
Державне підприємство «Маріупольський морський торговельний порт» через проблеми, пов'язані з будівництвом Керченського моста і оглядами суден, за 2018 рік знизило вантажопереробку на 9,8% - до 5,303 млн т.

Про це 28 січня повідомив морпорт на своїй сторінці в Facebook .

«У Маріупольському порту підбили підсумки роботи за 2018 рік. Через проблеми, пов'язані з будівництвом Керченського мосту і багатодобовими оглядами суден в Керч-Єнікальському каналі, обсяги вантажопереробки в порівнянні з 2017 роком зменшилися на 9,8% і становили 5,303 млн т », - сказано в повідомленні.

Зазначено, що на держпідприємстві відповідно знизилися показники з доходів і прибутку.

Незважаючи на це, відрахування підприємства до бюджетів усіх рівнів, у тому числі в цільові фонди, становили 440, 5 млн грн. З них 248,5 млн грн - до державного бюджету, 90,2 млн грн - до місцевого і 101,8 млн грн - до цільових фондів. Відрахування порту в місцевий бюджет навіть збільшилися - на 6,5%, або більш ніж на 5 млн грн.

Читайте також: АМПУ оголосила тендери на ремонт шести суден на понад 14 мільйонів

Керченський міст ( «Кримський міст») - транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч один з одним мостів - залізничного і автомобільного, що з'єднують Керченський і Таманський півострови через острів Тузла і Тузлинську косу.

Будівництво мосту через Керченську протоку здійснювалося Росією, яка анексувала Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-