Суд відхилив скаргу ФДМУ щодо розблокування процесу великої приватизації

Суд відхилив скаргу ФДМУ щодо розблокування процесу великої приватизації

Укрінформ
Апеляційний адміністративний суд відмовив Фонду держмайна у задоволенні апеляційної скарги щодо розблокування процесу великої приватизації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"Шостий апеляційний адміністративний суд, який своїм рішенням міг розблокувати процес затвердження Кабінетом міністрів інвестиційних радників на 5 підприємств великої приватизації, відмовив Фонду державного майна в задоволенні апеляційної скарги", - написав Трубаров.

Він зазначив, що апеляційну скаргу компанії Pericles Global Advisory, яка перемогла в конкурсі на інвестиційного радника Одеського припортового заводу, суд взагалі залишив без розгляду.

"Дивина - дві компанії подали нікчемний позов, з надуманими звинуваченнями, судові засідання пропускають або заявляють відводи суддям, і вже вдруге суд їх підтримує. Фонд неодмінно подасть касацію, але це додаткові втрати часу, це підприємства, які простоюють і здешевлюються, це працівники, які не отримують зарплати. Це точно не на користь держави, але це відбувається", - наголосив Трубаров.

Як повідомлялося, головуюча суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, який розглядає позов «Грант Торнтон» щодо оскарження результатів відбору інвестиційних радників на 5 підприємств великої приватизації, заявила самовідвід. Відповідно, справу направили на автоматичний розподіл судових справ між суддями.

Читайте також: Фонд держмайна заручився підтримкою ЄБРР щодо подолання кризи на ОПЗ

Консорціуми інвестиційних радників, які були відібрані ще на початку вересня, зобов’язувалися підготувати підприємства до продажу за 3-4 місяці. Отже, у грудні Фонд би вже завершував безпосередню підготовку до приватизації вугільної компанії «Краснолиманська», заводу «Електроважмаш», фармацевтичної компанії «Індар», Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, Одеського припортового заводу і переходив би до оголошення конкурсів з продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-