Харківські оборонні підприємства одержали з бюджету понад 10 мільярдів - Полторак

Харківські оборонні підприємства одержали з бюджету понад 10 мільярдів - Полторак

Укрінформ
Протягом останніх років оборонні підприємства Харкова отримали з бюджету Міноборони видатки на загальну суму понад 10 млрд грн.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час відвідання харківських підприємств, які входять до складу ДК «Укроборонпром», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За останні кілька років Міноборони з бюджету для закупки, модернізації, розробки нової техніки вклав в підприємства Харкова понад 10 млрд грн, а в підприємства, які займаються танками, БТРами близько 9 млрд грн», - заявив Полторак.

Він відзначив, що наразі не можна порівняти вітчизняні танки зразка 2014 року і доопрацьовані, модернізовані танки 2019 року, які мають сучасні характеристики.

Завдяки харківським підприємствам, підкреслив міністр, Збройні сили отримують нову техніку, а Харків отримує нові робочі місця. «Кількість робочих місць на підприємствах оборонно-промислового комплексу за останні роки збільшилась на 25%, зарплата зросла в середньому на підприємствах, які займаються бронетанковою технікою, більше, ніж у 4,5 рази», - поінформував міністр.

Під час виступу Полторак наголосив, що державне оборонне замовлення у 2018 році було повністю виконано, і «жодних проблем з виконанням оборонних замовлень на 2019 рік не буде».

Наразі військова техніка виробництва харківських оборонних підприємств виконує бойові завдання під час ООС.

Читайте також: Гройсман обговорив з главою МЗС Норвегії протидію агресії Кремля

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак 28 січня відвідує ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" та ДП "Завод імені В.О. Малишева", які входять до складу ДК "Укроборонпром"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-