За рік митниця Донеччини поповнила держбюджет майже на 7 мільярдів

За рік митниця Донеччини поповнила держбюджет майже на 7 мільярдів

Укрінформ
Митники Донецької області за минулий 2018 рік перерахували до Державного бюджету майже 7 млрд грн, що практично на 6% більше, ніж у попередньому 2017 році.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

«Протягом минулого року Донецькою митницею ДФС поповнено Державний бюджет України на суму понад 6,97 млрд гривень. В цілому надходження до казни збільшились практично на 6%, або на 364 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у розрізі основних податків лідером традиційно є ПДВ, який складає більше 94% від загальної суми митних надходжень, або 6,6 млрд гривень. На 30 млн грн зріс і щомісячний показник перерахувань митників Донеччини до загальнодержавної скарбниці.

Читайте також: Енергетична митниця ДФС торік перерахувала до бюджету 111 мільярдів

Стабільна робота найпотужніших підприємств-виробників регіону визначала перелік бюджетофомуючих товарів по митниці впродовж 2018 року. За підсумками роботи митниці минулого року основним бюджетоформуючим товаром є вугілля - більше 46% від загальних перерахувань митних платежів у держбюджет, або понад 3,2 млрд гривень. Практично 1 млрд грн принесло казні митне оформлення промислового обладнання та транспорту. Завершують трійку лідерів феросплави – 560 млн грн перерахувань.

У рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, у 2018 році суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності удвічі більше отримали сертифікатів форми EUR.1. Так, в зоні діяльності Донецької митниці ДФС видано 3182 сертифікати, які надають відповідні преференції при експорті товарів вітчизняного походження до країн ЄС. Порівняно із аналогічним періодом 2017 року кількість виданих сертифікатів збільшилась майже у 2 рази, або на 1415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-