В Україні реалізується 41 проект з модернізації комунальних підприємств — Зубко

В Україні реалізується 41 проект з модернізації комунальних підприємств — Зубко

Укрінформ
В Україні реалізується 41 проект з модернізації комунальних підприємств.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зубко наголосив, що Україна почала проводити модернізацію комунальних підприємств із залученням найкращого європейського досвіду і міжнародних фінансових партнерів – Світового банку, ЄІБ, ЄБРР.

За його словами, багато українських міст реалізують з 2014 року перспективні проекти щодо водопостачання, теплопостачання, управління відходами, тепломодернізації, освітлення тощо.

«За підтримки World Bank реалізовується 18 проектів, на суму 572 млн доларів. European Investment Bank надав 431 млн євро на реалізацію 23 проектів, а також долучився до проектів з відновлення Донецької і Луганської областей на суму 200 млн євро. Це, в першу чергу, проекти з відновлення теплопостачання, водопостачання та модернізації муніципальних приміщень», - заявив Зубко.

Урядовець також повідомив, що Бортницька станція аерації (БСА) у Києві є найбільшим інфраструктурним проектом, що модернізується за фінансової допомоги уряду Японії.

Читайте також: Програмою «Теплі кредити» скористалися вже 525 тисяч родин - Зубко

«Урядова японська компанія «JIKA», яка сьогодні фінансує БСА на суму понад 1 млрд доларів, впроваджує найсучасніший метод доочистки всіх викидів. Реалізація проекту практично стане екологічним порятунком для міста Києва», — зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-