Уряд спростив процедуру затвердження проектів будівництва

Уряд спростив процедуру затвердження проектів будівництва

Укрінформ
Кабінет міністрів скасував необхідність затвердження урядом проектів будівництва вартістю від 400 млн грн.

Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе повідомив у Facebook.

“Уряд зробив важливий крок для розвитку будівельної галузі - спростив процедуру затвердження проектів будівництва. А саме, скасував необхідність затвердження урядом проектів будівництва вартістю від 400 млн грн, для реалізації яких залучаються бюджетні кошти чи кредитні, надані під держгарантії”, - написав Парцхаладзе.

За його словами, це суттєво зменшить час на затвердження проектної документації, а також сприятиме залученню нових інвестицій.

Крім цього, постановою також передбачено затвердження проектів будівництва від 120 млн грн, що фінансуються за кошти місцевих бюджетів. Воно має здійснюватися виконавчими органами сільських, селищних, міських рад за погодженням з ОДА протягом 5 робочих днів. А проекти будівництва, які реалізуються за рахунок власних коштів державних і комунальних підприємств, незалежно від їх вартості, затверджуються цими організаціями за погодженням із органами виконавчої влади або самоврядування, до сфери діяльності яких вони належать.

Читайте також: Програмою «Теплі кредити» скористалися вже 525 тисяч родин - Зубко

“В цілому завдяки таким змінам час на затвердження проектної документації може зменшитися від 3-6 до 1 місяця”, - підкреслив чиновник. На його переконання, це дозволить створити сприятливі умови для залучення коштів міжнародних фінансових установ на розбудову інфраструктури та реалізовувати більшу кількість важливих для людей проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-