Нафта здорожчала через погрози США ввести санкції проти Венесуели

Нафта здорожчала через погрози США ввести санкції проти Венесуели

Укрінформ
Ціни на нафту виросли більш ніж на 1 відсоток у п'ятницю, оскільки політична нестабільність в Венесуелі спровокувала побоювання про можливі збої експорту нафти з країни.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,77 (1,26%) - до $61,86 за барель. На торгах у четвер їх ціна знизилася на $0,05 (0,08%) і становила на закриття $61,09 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на березень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на $0,73 (1,37%) - до $53,86 за барель. Напередодні ціна WTI збільшилася на $0,51 (0,97%) - до $53,13 за барель.

Вашингтон у четвер сигналізував, що може ввести санкції на імпорт венесуельської нафти. Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуаідо днем раніше оголосив себе тимчасовим президентом країни, заручившись підтримкою Вашингтона і багатьох держав Латинської Америки, після чого Ніколас Мадуро, який очолює Венесуелу з 2013 року, розірвав дипломатичні відносини з США.

Такий розвиток подій може послужити приводом для нових санкцій Вашингтона проти Венесуели, які можуть включати в себе обмеження на поставки нафти. На думку аналітиків RBC Capital Markets, нафтовидобуток у Венесуелі в поточному році скоротиться на 300-500 тис. барелів на добу, і санкції можуть збільшити скорочення на кілька сотень тисяч б/с.

Тим часом напередодні міністерство енергетики США повідомило про те, що запаси нафти в країні за минулий тиждень підскочили на 7,97 млн барелів, хоча опитані Bloomberg експерти в середньому прогнозували зниження на 750 тис. барелів.

Запаси бензину в Штатах виросли на 4,05 млн барелів замість очікуваного підвищення на 3 млн барелів. Разом з тим резерви дистилятів впали на 617 тис. барелів, хоча очікувався їх підйом на 900 тис. барелів.

Читайте також: Як протистояння влади та опозиції у Венесуелі зайшло в патову ситуацію та чого очікувати далі

Видобуток нафти в США минулого тижня не змінився, залишившись на рекордному з 1983 року рівні 11,9 млн барелів на добу. Імпорт нафти підскочив на 664 тис. б/д.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,63 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,12 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($61,09).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-